google.com, pub-4822511269067515, DIRECT, f08c47fec0942fa0
top of page
  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Twitter
  • Foto van schrijverjuf Sas

Pop-upmuseum 'De Vondst' van Wim Hofman in Tholen


Vanwege het 75-jarig jubileum van de Zeeuwse kinderboekenschrijver, illustrator en kunstenaar Wim Hofman, zal op 7 november 2016 een uniek pop-up museum in Tholen neerstrijken. Wim Hofman zelf stelde de interactieve kindertentoonstelling samen, in samenwerking met scholengroep Primas en Kunsteducatie Walcheren.

In de periode oktober 2016-juni 2017 is de pop-up tentoonstelling te zien voor kinderen van de basisscholen in heel Zeeland: Grote Pien en Kleine Pien te Koudekerke, het gemeentehuis te Tholen, het MuZEEum te Vlissingen, Wandelkerk te Middelburg en op locaties in Zeeuws-Vlaanderen.

Groepen leerlingen van de verschillende Zeeuwse basisscholen kunnen zich laten inspireren door de fantastische vondsten die Wim Hofman in de afgelopen 75 jaar deed. Centrum Kunst- en Cultuureducatie Oosterschelderegio (KCE) heeft in overleg met verschillende scholen binnen Stichting Openbaar Primair Onderwijs Tholen (OcTHO) de mogelijkheid gecreëerd om het pop-up museum in de bibliotheek in het gemeentehuis in Tholen te laten plaatsvinden. De leerlingen bezoeken de tentoonstelling en maken daarbij uiteenlopende opdrachten. Deze opdrachten zorgen voor inspiratie en wakkeren de creativiteit van de leerlingen aan. Ook gaan zij aan de slag met het maken van een collage met jaszakvondsten die ze eventueel zelf hebben meegenomen, zoals stenen, schelpen, takjes, stukjes touw en knopen.

Maandag 7 november 2016 om 13.30 uur verricht Wim Hofman de officiële opening van zijn eigen Wim Hofman pop-up museum ‘de Vondst’. Locatie: Bibliotheek Oosterschelde in het gemeentehuis te Tholen.

#BbliotheekTholen #Tholen #devondst #KCE #Popupmuseum #WimHofman #maandag7november2016 #gemeentehuis #cultuur #educatie #kinderboekenschrijver #vondsten #inspiratie #tipvanjufSas #kunstenaar #illustrator #Primas #KCEWalcheren #opening #kunst #kindertentoonstelling #onderwijs

81 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page