google.com, pub-4822511269067515, DIRECT, f08c47fec0942fa0
top of page
  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Twitter
  • Foto van schrijverjuf Sas

BeleefPlus in Omnium Goes


Het was een hele belevenis, deze beleefbeurs in het Omnium in Goes. Donderdagmiddag reden collega Monique en ik met twee volle auto's naar het Omnium in Goes. Daar stond Roel, onze 3D expert ons al op te wachten en hielp ons met uitladen. Van een kale saaie stand maakten we er toch al vrij snel een fleurig geheel van met de posters, oranje statafels, tassen en ballonnen.

Vrijdagochtend voordat de beurs open ging, werd de 3D printer opgestart en testen wij de WIFI verbinding voor de ebooks en luisterbieb. Dat werkte allemaal dus de deuren konden open. Voor 10 uur zaten er al heel wat bezoekers te wachten en al snel hadden we aanloop bij onze stand. Op de vraag: Bent u bekend met de Bibliotheek antwoordde bijna iedereen met 'Ja' maar al snel werd er achteraan gezegd 'ik lees niet graag, heb zelf al veel boeken, ik kan niet vinden wat ik zoek'. Met de uitleg dat de Bibliotheek meer is dan alleen maar boeken kwam vaak een mooi gesprek op gang en konden we de mensen ook de ebooks, luisterbieb, BoekStart, gratis reserveren en ons cursusaanbod laten zien.

Roel had ook veel aanloop bij de 3D printer. Het blijft fascinerend om naar te kijken hoe zo'n printer werkt. Jacques en de jongens van de Digidesk konden problemen oplossen of bezoekers antwoord geven op hun vraag. Ook werd er gebruik gemaakt van de beursaanbieding, er werden nieuwe abonnementen afgesloten. Niet zo veel als we gehoopt hadden, dat geef ik toe, bezoekers vinden het ook moeilijk om op dat moment te beslissen. Toch konden we 8 nieuwe leden een biebpas overhandigen.

Zelf heb ik ook nog een rondje over de beurs gedaan. Bij de stand van ABN Amro mocht ik de Virtual Reality bril testen. Een hele gewaarwording om opeens in een hele andere omgeving te staan en rond te lopen in een flat op 10 hoog. Het smaakt naar meer en zou ook graag deze toepassing terug zien in de bibliotheek. Er wacht een nieuwe uitdaging. Vrijdagmiddag zat mijn taak erop. Naar mijn auto lopend voelde ik pas dat een hele dag staan en praten best veel kost maar ook heel veel energie geeft. Het was een hele belevenis.

#beleefbeurs #Goes #Omnium #ebooks #bibliotheek #BibliotheekOosterschelde #bibliotheekpas #LuisterBieb #luisterboeken #beurs #3dprinter #3D #abonnement #tas #beursaanbieding #VR #virtualreality #VirtualRealitybril #belevenis #BoekStart #nieuwlid #BeleefPlus

82 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page