• Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Twitter
  • juf Sas

Mooie gele paprika's.....o help het zijn pepers!


Goed lezen is echt een vak en zelfs een 'juf' neemt soms dingen klakkeloos aan en vult het zelf in. Ik heb me behoorlijk vergist en werd daar van de week mee geconfronteerd. In het voorjaar kocht ik bij de Welkoop een rode paprika plant en een gele paprika plant. Ze stonden naast elkaar. De paprika's werden eerst groen en aan het eind van de zomer verkleurden ze inderdaad in rood en geel. De gele paprika's bleven klein maar ach er waren paprika's en zouden misschien nog groeien. Dat gebeurde niet dus vorige week voor het eerst geoogst. Thuisgekomen wilde ik even proeven hoe de gele paprika's smaakten. Nou dat heb ik geweten...ik stond in een paar seconden in vuur en vlam. Mijn ogen branden, neus ging lopen en ik had geen gevoel meer in mijn mond en lippen. Gauw spuugde ik verbaasd de paprika uit. Dit was wel een hele rare gewaarwording. Dus google erbij gepakt en daar vond ik dit.

Habanero-pepers kunnen zowel groen, geel, oranje of rood zijn. Habanero pepers komen oorspronkelijk uit Zuid Mexico. De peper is ongeveer 5 cm lang en heeft de vorm van een lampion. Het is een van de heetste pepers: één habanero peper is 30 tot 50 keer heter dan de Jalapeño.

Nou het klopt, ze zijn heter dan heet en wat moet ik achteraf lachen om mijn aanname dat het paprika's waren, gewoon omdat deze plant naast de rode paprika plant stond. Het kaartje staat er gewoon nog bij en ik heb het nooit gelezen. Ik schaam me, hoe vaak heb ik als juf niet geroepen 'lees eerst wat er staat'.

Ik denk dat ik nu maar zelf sambal ga maken. Of weggeven aan de echte pittige liefhebber.

#moestuinierders #moestuin #tuinieren #tuin #paprika #kitchengaren #surinaamsepeper #heet #heter #branden #aanname #rodepaprika #gelepaprika #habanero #surinaamsepepers #klein #humor #grappig #leeswaterstaat #kitchengarden #fout #hetepepers #plant

118 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven