google.com, pub-4822511269067515, DIRECT, f08c47fec0942fa0
top of page
  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Twitter
  • Foto van schrijverjuf Sas

Boekquote uit "Alleen met de goden" geschreven door Alex Boogers


Ik kende de schrijver Alex Boogers niet maar zag hem bij het programma 24 uur in gesprek met Theo Maassen. Ik had maar een klein stukje van de aflevering gezien maar het had een behoorlijke indruk achtergelaten. Vandaag heb ik op mijn vrije dag 'Alleen met de goden' uitgelezen. Vanmiddag heb ik nog een keer 24 uur met Alex Boogers terug gekeken.

In zijn boek komt de gevoeligheid al naar voren en daar vertelt hij ook eerlijk over bij 24 uur. Wat een invloed heeft je jeugd, je opvoeding en de buurt waar je opgroeit op je. Dat werd me weer eens duidelijk door dit boek. Boksen en schrijven, de combinatie die Alex Boogers kenmerkt en waar het in het boek 'Alleen met de goden' ook over gaat. Alex in 24 uur: 'Wij lazen niet thuis, geen boek niks. Ik weet nu dat ik altijd schrijvend heb bestaan. Ik moest het doen. Het voelde vooral als een afwijking. Ik bleef zoeken, ik ging niet naar bibliotheken maar naar boekhandels. Ik was letterlijk zoekende. Wat ik 's nacht produceerde hoopte ik in een boek te zien staan.'

Pas op latere leeftijd komt Alex er achter dat zijn vader zijn echte vader niet is. Iedereen in zijn omgeving wist het, alleen hij niet. Alex in 24 uur: 'Niets was zoals het werkelijk was, waardoor ik continue op zoek ben naar dat wat echt is, dat was authentiek is, dat wat niet vals is. Ik walg als ik het zie, ik walg van mezelf als ik het in mezelf erken.'

Inmiddels is Alex Boogers schrijver geworden, heeft al heel wat boeken geschreven maar toch voelt hij zich nog 'minder' dan de gevestigde literaire orde. Wat jammer want die orde die met een zilveren lepel in hun mond geboren is kan waarschijnlijk minder levens positief beinvloeden. En dat kan dit boek 'Alleen met de goden' wel. Zeker de levens van gevoelige, onzekere jongens/meisjes die net een beetje anders zijn dan hun omgeving en door dit boek een zetje krijgen. Het doet er wel toe wat je doet en wat je kunt.

Bekijk de hele aflevering van 24 uur met Alex Boogers, klik op deze link

#AlexBoogers #Alleenmetdegoden #boekquote #boekentip #tip #leesplezier #lezen #tipvanjufSas #24uur #TheoMaasen #verandering #schrijven #boksen #kickboksen #opvoeding #jeugd #Vlaardingen #AaronBachman

272 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page