• Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Twitter
  • juf Sas

De RESET award met team leesconsulenten van de Bibliotheek op school gewonnen


Super trots en een bekroning op ons werk, dat gevoel overheerst nog steeds na de uitreiking van de RESET award afgelopen donderdag. Toen ik deze zomer op LinkedIn de oproep zag van Overnieuw hoefde ik niet lang na te denken en vond ik het nomineren van ons team een mooie afsluiting van mijn 7 jaar als leesconsulent en specialist. Verrast was ik toen ik hoorde dat we 1 van de 4 genomineerden waren, samen met Incentro, Marie Stella Maris en Instock. Toch al een knappe prestatie om van de 40 inzenders eruit gehaald te worden. Afgelopen donderdag 13 oktober was de uitreiking in SpringHouse in Amsterdam. Met Heidi, nieuwe specialist Jeugd en directeur Jannie van Vugt mochten we op het podium plaats nemen en ons verhaal vertellen in 3 vragen samen vatten.

  • Wat maakt jullie anders dan andere bibliotheken?

  • Wat was voor jullie de noodzaak om te veranderen?

  • Wat is jullie droom voor de toekomst van bibliotheken in Nederland?

Voor we aan de vragen begonnen, zong Ellen een persoonlijk lied voor Bibliotheek Oosterschelde.

Gelukkig waren we meteen aan de beurt en konden we daarna kennis maken met onze mede finalisten. Tussendoor werden er in groepjes gebrainstormd over vernieuwende projecten en hoe die aan te pakken met het canvasmodel.

Om half 6 kwamen alle finalisten nog een keer op het podium en stelde de jury nog 1 vraag. Hierna ging de jury in beraad. De prijs stond uit een jury deel en een publieksdeel (stemmen). Toen de jury het verlossende woord uitsprak en Bibliotheek Oosterschelde noemde gaf ik een vreugdekreet. Ik was er zelf van overtuigd dat Instock de prijs zou gaan winnen. Bijzonder blij en niet verwacht dus. Het jury rapport werd voorgelezen en daarna maakte Anne bekend wie de publieksprijs had gewonnen. Ook daar viel onze naam, wat een eer en wat een bekroning voor hard werken. Soms tegen de stroom in maar we hebben op de RESET knop gedrukt omdat de noodzaak er was. Daar stonden we met bloemen, een fles wijn en een mooie award in onze handen.

Vanmiddag hebben we het natuurlijk ook gevierd met het team, samen hebben we dit bereikt. Er was een mooie taart bezorgd van de VOB, erg leuk en vooral heel lekker. Bedankt!

#RESETaward #deBibliotheekopschool #dBos #award #RESET #BibliotheekOosterschelde #winnaar #blij #vreugde #teamleesconsulenten #onderwijs #mediawijsheid #leesplezier #SpringHouse #Amsterdam #overnieuw #springhouse #uitreiking #specialistJeugd #specialistdigitaal #directeur #trots #springen #doen #RESETaward #VOB #bibliotheek #team #dbos