google.com, pub-4822511269067515, DIRECT, f08c47fec0942fa0
top of page
  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Twitter
  • Foto van schrijverjuf Sas

I'll close my eyes expositie van Callum Innes in de Pont Tilburg


Sinds tijden weer eens samen vrij, een hele dag thuis geen gebruik van water kunnen maken, dus samen op pad. Met twee tentoonstellingen in De Pont die we nog niet bezocht hebben, was de keuze snel gemaakt, op naar Tilburg, Bij aankomst eerst genieten in het nieuwe restaurant van een heerlijke koffie met appeltaart en vers geklopte slagroom.

Het intro filmpje van Callum Innes (geboren in 1962 in Edinburgh) is een goede start voordat je naar de schilderijen gaat kijken. Het spel van het aanbrengen en weghalen van de verf.

Het 'ontschilderen' (unpainting) ontstaan door het weghalen van verf met behulp van terpentine, en niet door het aanbrengen ervan. Het spel tussen het aanbrengen en weghalen van de verf, tussen doen en ontdoen, vormt de kern van het werk van Innes. Je kunt veel dingen voelen met je ogen is een uitspraak van Callum Innes. Deze tentoonstelling biedt de gelegenheid daar kennis mee te maken in de geweldige ruimte en in de wolhokken van museum De Pont.

De tentoonstelling heet "I'll close my eyes" en verwijst naar het liedje van Dinah Washington. Het is een uitnodiging om af en toe even je ogen te sluiten en opnieuw te kijken. Wat oppervlakkig gezien recht-toe-recht-aan abstract lijkt, blijkt bij nadere beschouwing veel spannender, gevarieerder en poëtischer.

De tentoonstelling wordt zaterdag officiële geopend en is tot 26 februari 2017 te bezichtigen in de Pont. Ga ook voelen met je ogen, het voelt geweldig.

#tipvanjufSas #kunst #DePont #Tilburg #Illclosemyeyes #CallumInnes #tentoonstelling #art #modern #ontschilderen #unpainting #terpentine #Edinburgh #CallumInnesdePont #expositie #schilderijen #weghalen #opening #tip #aanrader #verbouwing #appeltaart #nieuwrestaurant #voelenmetjeogen #DinahWashington #ogensluiten #opnieuwkijken #poëtischer #slagroom #zaterdagofficiëleopening #26februari2017 #wolhokken #ruimte

134 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page