• Instagram
 • Facebook
 • YouTube
 • Pinterest
 • Twitter
 • juf Sas

Thriller van het jaar: De doodsvogel van Samuel Bjørk


De uitslag in de categorie beste thriller van Hebban is gewonnen door het tweede boek van Samuel Bjørk "De doodsvogel". De Noorse thrillerschrijver kreeg 23% van de stemmen, gevolgd door Karin Slaughter (19%) en Nicci French (12%). De shortlists werden samengesteld op basis van de statistische gegevens op Hebban.nl en een voorverkiezing onder meer dan 7.000 leden. Bij het stemmen konden lezers ook zelf boeken nomineren. Er werd bijna vijftigduizend keer gestemd.

De thriller top 10

 1. De doodsvogel van Samuel Bjørk - 23%

 2. Verborgen van Karin Slaughter - 19%

 3. Als het zaterdag wordt van Nicci French - 12%

 4. Wat ons niet zal doden van David Lagercrantz - 10%

 5. Het meisje op de weg van Michael Berg - 10%

 6. Speel met vuur van Tess Gerritsen - 8%

 7. De verbeelding van Harlan Coben - 7%

 8. Het slechte pad van Robert Galbraith - 6%

 9. Playground van Lars Kepler - 3%

 10. Zomermeisjes van Jobien Berkouwer - 2%

Samuel Bjørk is het pseudoniem van Frode Sander Øien (1969), romancier, toneelschrijver en singer-songwriter afkomstig uit Oslo. Hij schreef "Ik reis alleen" en het tweede deel "De doodsvogel". De boeken zijn spannend en pakkend geschreven, mijn voorkeur gaat wel uit naar "Ik reis alleen" maar dat komt omdat de personages voor mij nog nieuw waren.

#Dedoodsvogel #SamuelBjørk #thriller #thrillervanhetjaar #Hebban #FrodeSanderØien #ikreisalleen #titel #pseudoniem #Oslo #Noorsethrillerschrijver #schrijver