• Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Twitter
  • juf Sas

Foutjes mogen bij KIO, ik werd er niet vrolijk van


Beste Mary Korten, directeur / bestuurder van Stichting KIO

Dinsdag liep ik vanuit de Bibliotheek in Heinkenszand naar de bakker en zag ik deze grote reclamebanner van Stichting KIO hangen. O NEEEE, was mijn eerste gedachte, waarom wordt met een t. Ik heb deze foto genomen en contact opgenomen met Stichting KIO. Ik kreeg dit bericht van u terug:

Hoi, Jammer dat je ervan schrikt, het valt gelukkig wel op. Het is dan ook een heel bewuste taalfout gemaakt door een kind…………..foutjes mogen bij KIO!

Foutjes mogen bij KIO, wat fijn, en kinderen mogen ook zeker fouten maken. Graag zelfs, van fouten leer je namelijk. Maar een kind had deze fout niet gemaakt. Als er had gestaan Stichting KIO Daar wort je vrolik van was het duidelijk geweest dat het door een kind geschreven was. Nu niet. Een kind schrijft namelijk fonetisch, dus wort of word maar niet wordt. Vrolik is ook veel voor de handliggender dan vrolijk, want je zegt niet vroLIJK maar vroLIK. Laaggeletterdheid is een groot probleem in onze samenleving. Daarom schrok ik ook zo van deze banner. Misschien ben ik als ex-juf wel te kritisch maar ik heb moeite met deze reclamebanner. Dit is een taalfout en niet een fout van een kind.

#taalfout #fout #foutjesmogenbijKIO #stichtingKIO #reclame #banner #Heinkenszand #MaryKorten #fonetisch #onderwijs

273 weergaven0 opmerkingen