• Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Twitter
  • juf Sas

De moestuin, alle fases in beeld gebracht


Aan het eind van onze straat zijn "lapjes" en sinds oktober 2015 heb ik een lapje van ongeveer 150 m2 onder mijn hoede gekregen. Er was al een tijdje niet veel op het stuk grond gebeurd dus eerst heb ik een stuk onkruidvrij gemaakt en omgespit. Pittig werk en door de mooie nazomer kan de onkruid al weer aardig terug.

Toen vriendin en moestuinbuuf Annique vertelde dat haar buurman Kees een frees kon regelen is de andere helft in het voorjaar gefreesd. Toen dat gebeurd was kon het echte werk beginnen.

Tuin indelen(er werd er gelachen om mijn rotonde), voorzaaien en ter plekke zaaien. Experimenteren wat het beste werk. Tips krijgen van andere moestuinierders en heel veel onkruid wieden.

Het mooie is dat je alles ziet groeien. Een heel klein zaadje van een pompoen is nu al een joekel van een plant met veel vruchten. Omdat het een flinke lap is, heb ik ook veel bloemen gezaaid en dahlia's geplant. Geweldige bloemen staan er nu met veel vlinders, bijen en hommels.

Ook hebben we er al van gegeten, andijvie, diverse kruiden, courgettes, sla, uien, prei, frambozen, aardbeien en vanochtend de eerst snijbonen geplukt. En zelfs bloemen van de Oost-Indische kers en komkommerkruid worden gegeten. Heerlijk vind ik om naar de tuin te lopen en het eten te halen. Verser kan niet.