• Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Twitter
  • juf Sas

Onaardig


Vorige week donderdag liep ik van mijn auto naar de Bibliotheek in Goes. Het was lekker weer, had een prima ochtend gehad en voelde me goed. Bij de Oostwal aangekomen, moet je de straat oversteken. Vijftig meter verderop is een zebrapad maar het was niet druk. Ik keek naar rechts en zag een vrouw op de fiets aankomen. Deze, volgens mij, jonge vrouw had een burka aan en ik kon alleen haar ogen zien. Ik hield in en gaf haar alle ruimte om door te fietsen. Toen ze bij me in de buurt was siste ze me toe: " Ik zie geen zebrapad". Mijn reactie meteen op haar opmerking was: "ik zie jou ook niet". Ze slingerde van alles naar m'n hoofd dat ik niet kon verstaan toen ze gehaast op haar fiets verder reed.

Ik heb nog lang na zitten denken waarom we zo onaardig tegen elkaar deden. Ik hinderde haar niet, keek haar ook niet onvriendelijk aan en zei niks vervelends tegen haar. Waarom dan zo'n snauw? Misschien had ze het warm, misschien is ze ongelukkig, misschien had ze een rot dag maar goed projecteer dat niet op mij. Ik vind mezelf een ruimdenkend persoon. Mensen mogen zichzelf zijn maar aan een burka wen ik niet. Ik wil iemand z'n gezichtsuitdrukking zien, ik wil zien hoe iemand beweegt. Ik wil niet dat iemand zich zo opsluit in haar kleding.

Maar goed dan nog praat ik mezelf niet goed dat ik zoiets eruit flap. Sorry mevrouw, ik had beter of niks kunnen zeggen, of kunnen zeggen, "je hebt gelijk" of kunnen zeggen "ik snap dat u het warm heeft". Misschien was dat een betere reactie geweest.

#onaardig #burka #BurkaBabes #Gos #sorry #sissen #zebrapad #overpeinzing #nadenken #ongelukkig #voorval

16 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven