• Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Twitter
  • juf Sas

Eigen gemaakte bananen yoghurt ijs, heel simpel en erg lekker


Met een histamine intolerantie en een zwak voor toetjes ga je op zoek naar alternatieven. Al surfend kwam ik bij zelf gemaakte ijs van fruit. Heel simpel en te maken zonder ijsmachine. Met kleinzoon heb ik dit bananen yoghurt ijs gemaakt en echt het is heerlijk.

Wat heb je nodig:

  • keukenmachine

  • cakeblik

  • 6 bananen, bij mij waren ze aardig rijp

  • 250 gr magere yoghurt

  • 1 el vloeibare honing

Bereiden: Snijd de bananen in plakjes en leg ze op een bord ongeveer 5 a 6 uur in de vriezer. Na 6 uur doe je de plakjes banaan in de keukenmachine en mix je ze glad. Ondertussen voeg je de yoghurt en honing toe. Je stopt als het een mooi glad mengsel is geworden. Daarna giet je het mengsel in een cakeblik en laat je het nog een paar uur in de vriezer staan. Je zou het ook meteen kunnen eten maar dan is het niet echt ijs maar een soort stevige yoghurt.

Heel simpel en erg lekker een een goed alternatief voor mijn dieet.

#ijs #banaan #yogurt #bananenyoghurtijs #zonderijsmachine #histamine #histamineintolerantie #honing #keukenmachine #plakjesbanaan #fruit #heerlijk #makkelijktemaken #simpel #vriezer #kleinzoon #mizen #mengsel #cakeblik #bolijs #puur #zondertoevoegingen #recept #tipvanjufSas