• Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Twitter
  • juf Sas

Ugo Rondinone Vocabulary of Solitude Boijmans van Beuningen Rotterdam


Vandaag kennis gemaakt met een kunstenaar die ik nog niet kende, Ugo Rondinone (Zwitserland,1964 woont en werkt in New York). De expositie in Boijmans loopt tot 29 mei dus we waren nog net op tijd. Op de vloer van de 1500 vierkante meter grote Bodonzaal beweeg je je tussen clowneske figuren, met titels in de tegenwoordige tijd, zoals be, breathe, remember, feel en yawn. De clowns verbeelden samen een dag van 24 uur in het leven van een individu. Ik was verrast. De kleuren, de 45 clowns en de andere objecten in de grote ruime zaal maken een mooi geheel. Het leek of elk moment een clown kon gaan bewegen. Je gaat vanzelf zitten en de clowns beter bekijken. Ugo Rondinone creëert met zijn installaties persoonlijke droomlandschappen. Deze installatie heeft de titel Vocabulary of Solitude. Waar het Nederlandse woord "eenzaamheid" een negatieve bijklank heeft, is het Engelse woord "solitude" een vorm van eenzaamheid die niet per definitie negatief is. In afzondering bloeit creativiteit op en ontstaat de ruimte om te reflecteren en in contact te komen met onszelf.

#tipvanjufSas #art #kunst #UgoRondinone #VocabularyofSolitude #clowns #museum #BoijmansvanBeuningen #Rotterdam #Bodonzaal #24uur #eenzaamheid #reflecteren #creativiteit #Zwitersekunstenaar #regenboog #kleurrijk #verrast

12 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven