• Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Twitter
  • juf Sas

Look beyond borders, 4 minuten in elkaar ogen kijken, wie zie je dan?


Twintig jaar geleden ontdekte psycholoog Arthur Aron dat vier minuten kijken naar elkaars ogen mensen dichter bij elkaar kan brengen. Amnesty International heeft dit experiment vastgelegd in een film. Het is altijd de moeite waard om te kijken naar de dingen vanuit het perspectief van een ander persoon. Het experiment werd uitgevoerd in Berlijn. Deelnemers waren vluchtelingen (vooral uit Syrië) en Europeanen uit verschillende landen oa Polen, Italianen, Duitsers, Belgen. Situaties zijn niet geënsceneerd, het zijn natuurlijke, spontane reacties geworden. De mensen kennen elkaar niet voor het experiment en zagen elkaar voor de eerste keer. Een mooie film, keek iedereen maar zo naar elkaar.

#Lookbeyondborders #ArthurAron #AmnestyInternational #experiment #ogen #4minuten #vluchtelingen #vluchteling #Syrië #Polen #Italianen #Belgen #film #emoties #elkaarzien #tipvanjufSas

127 weergaven0 opmerkingen