• Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Twitter
  • juf Sas

Netflix: Film Words & Pictures Juliette Binoche en Clive Owen


De ingrediënten literatuur, kunst, onderwijs en actrice Juliette Binoche (The Unbearable Lightness of Being en Chocolat) maakten dat ik nieuwsgierig was naar deze film uit 2013. Jack Marcus (Clive Owen), schrijver en dichter en leraar Engels maar de laatste jaren weinig inspiratie en aan de drank geraakt en Dina Delsanto, schilder en leraar Beeldende Vorming/Kunst maar steeds meer gevangen in haar lichaam door ziekte staan centraal in deze film. De uitspraak van Delsanto dat je niet op woorden moet vertrouwen omdat woorden liegen staat haaks op de uitspraken van leraar Engels Jack. Hij vindt dat woorden/boeken je wereld verrijken. Hier ontstaat een soort "oorlog" tussen de twee vakken. In de tussentijd leren Jack en Dina elkaar beter kennen en ontstaat er een prille verhouding. Jack verprutst het na een nacht met zijn dronken hoofd. Gelukkig, het is een feel good movie en aan het eind komen woorden en beelden mooi bij elkaar. Mooiste moment in de film vind ik dat Jack briefjes ophangt op de raam van Dina. Op het laatste briefje staat, ik heb geen woorden en beelden meer open je mail. Dina doet dit en luistert naar het muziekstuk dat Jack heeft opgestuurd. Als er geen woorden en beelden meer zijn, kan muziek je emotie verwoorden en recht in je hart terecht komen.

#tipvanjufSas #film #netflix #wordspictures #JulietteBinoche #CliveOwen #DinaDelsanto #Delsanto #Marcus #woordenliegen #oorlog #woordenenbeelden #wordsandpictures #Netflix #kunst #art #school #onderwijs #trailer #schrijver #dichter #schilder #kunstenaar #2013

48 weergaven0 opmerkingen