google.com, pub-4822511269067515, DIRECT, f08c47fec0942fa0
top of page
  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Twitter
  • Foto van schrijverjuf Sas

Boekquote uit "Alleen met mijn wereld" geschreven door Wessel Broekhuis


Dit boek vond ik in de bibliotheek van Goes. Autisme interesseert me enorm en zeker een boek geschreven door een jongen van 16 met het syndroom van Asperger moest ik lezen. Wessel beschrijft heel goed wat het voor hem inhoudt om te leven met deze beperking. Hij schrijft over zijn obsessies, neuroses en fobieën. Het is een positief boek. Wessel vindt handvaten om om te gaan met het leven dat voor 200% bij hem binnenkomt. Elke indruk is teveel. Op 18 maart 2010 vertelt Wessel bij DWDD over zijn boek. Hij vat het als volgt samen. "De wereld verplettert en verzwelgt me dagelijks. Prikkels komen heel hard binnen, ik word moe, ik word snel angstig en ik word snel zenuwachtig, ik kan heel weinig aan. Ik interpreteer informatie anders waardoor ik gevoelens bij andere mensen niet kan herkennen. Het heeft heel lang geduurd voordat ik een normaal gesprek kon voeren of vrienden kon hebben. Dat heb ik echt moeten leren."

Wessel vindt zijn uitlaatklep in Metal en zijn eigen band Crush. Hij omschrijft het als volgt: "Wat voel ik me groot als ik naar mijn lievelingsmuziek luister, even helemaal weg van de wereld, opgezogen, opgezogen in een dimensie van heerlijke, spannende gevoelens. Machtig, maar toch zo verborgen en nietsbetekenend. Precies zoals ik mijn leven zou willen hebben. Ik voel het weer. In die wereld wil ik eeuwig blijven. Die macht wil ik altijd blijven voelen, ik wil er nooit afscheid van nemen. Voor altijd een Metalfan zijn."

Het interview bij DWDD start vanaf 17.07

#boek #lezen #boekentip #tip #asperger #autisme #WesselBroekhuis #Alleenmetmijnwereld #Metal #Crush #beperking #hoeikleerdelevenmetautisme #boekquote #quote #boeken #bookquote #juf #onderwijs #tipvanjufSas #bibliotheek

60 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page