google.com, pub-4822511269067515, DIRECT, f08c47fec0942fa0
top of page
  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Twitter
  • Foto van schrijverjuf Sas

Lachen is gezond, lach je wel genoeg?


Lachen we eigenlijk wel genoeg? Als je lacht maakt je lichaam bepaalde stoffen aan, te weten;

  • Endorfine

  • Serotonine

  • Dopamine

Van deze stofjes ontspant je lichaam en geeft een prettig ontspannen gevoel. Dit is goed voor je geestelijke en lichamelijke gezondheid. Alleen al je mondhoeken omhoog doen, geeft al een ander gevoel, dit heb ik geleerd van Gerdien Janse van ZeelandLacht. Je houdt je hersenen voor de gek en maakt door de mondhoeken omhoog al verschillende stofjes aan.

Naast stoffen die je lichaam aanmaakt train je, als je lacht, onbewust je gezichtspieren en stimuleert het de doorbloeding in je gezicht. Je gezicht krijgt een soort “blos” en het lijkt alsof je meer straalt. Met een flinke slappe lach train je automatische je buikspieren. Je spieren trekken zich aan en dat kan zelfs een beetje pijn gaan doen. En lachen werkt ook nog eens bloeddruk verlagend. Nou als je nu niet oveertuigd bent om die glimlach tevoorschijn te toveren, weet ik het niet meer.

Gerdien Janse van Yebo Yoga en Zeelandlacht vertelt over haar lachworkshops bij PatStop. Bij 3.20 min begint haar item. Op 10 april geeft Gerdien van 15.00-16.15 uur een lachsessie op het strand. Misschien een leuk idee?

#lachen #lachsessie #ZeelandLacht #Zeelandlecht #PatStop #Lach #lachenisgezond #GerdienJanse #YeboYoga

12 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page