google.com, pub-4822511269067515, DIRECT, f08c47fec0942fa0
top of page
  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Twitter
  • Foto van schrijverjuf Sas

E-books lenen bij de Bibliotheek én de toekomst van de Bibliotheek


Bijna de helft van de Nederlanders vinden het belangrijk dat ook e-books in de bibliotheek te leen zijn, blijkt uit een onderzoek onder ruim duizend Nederlanders. En dat is zeker mogelijk. De collectie breit nog steeds uit, ook baby, peuter en jeugdboeken zijn digitaal te leen. Helaas zijn nog niet alle boeken verkrijgbaar als e-book, dat is nog niet zo omdat uitgevers licenties moeten verlenen voor het uitlenen van e-books door de bibliotheken. Dus uitgevers kom op.

Ik lees heel graag e-books. Ik haakte vroeger altijd af bij een dik boek met kleine letters en dat hoeft nu niet meer. De lettergrootte kan ik nu aanpassen en ik word niet zo gauw afgeschrikt door de dikte met een e-book. De meeste Nederlanders denken niet dat e-books boeken volledig gaan vervangen. 74 procent ziet dat niet gebeuren. Ik hoor bij de 16 procent dit dit wél denkt. Over 10 jaar zijn er bijna geen boeken meer te koop, het papieren boek verdwijnt. Ook de Bibliotheek moet een nieuwe invulling vinden voor zijn bestaansrecht. De Bibliotheek van de toekomst moet volgens het rapport van commissie Cohen een knooppunt voor kennis, contact en cultuur worden. Door ondersteuning van leesbevorderingen en mediawijsheid draagt de bibliotheek bij aan de kennissamenleving. En dit wordt nog best spannend....

#bibliotheek #ebook #collectie #jeugd #baby #peuter #digitalebibliotheek #jeugdboek #papierenboek #HeindeKort #toekomst #Bibliotheekvandetoekomst #bestaansrecht #boeken #lenene #lezen #verandering #veranderen

47 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page