google.com, pub-4822511269067515, DIRECT, f08c47fec0942fa0
top of page
  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Twitter
  • Foto van schrijverjuf Sas

Meervoudige intelligentie theorie van Howard Gardner


Ieder kind heeft zijn eigen talenten. Daar ben ik nog steeds heilig van overtuigd. Een kind dat heel goed kan leren is voor mij niet intelligenter dan een kind die de mooiste bouwwerken of tekeningen kan maken. Daarom ben ik nog steeds een fan van Howard Gardner en zijn Meervoudige Intelligentie (MI) theorie.

Helaas is het onderwijs nog steeds erg gericht op verbaal-linguïstisch (woordknappe) leerlingen. Naast woordknap zijn er nameljk ook nog rekenknap, beeldknap, muziekknap, beweegknap, natuurknap, mensknap en zelfknappe kinderen.

Stel jezelf altijd de vraag: bereik ik het kind of kan ik het op een andere manier uitleggen?

Een kleine test om zelf te kijken waar je sterke kanten liggen.

#MI #MeervoudigeIntelligentie #HowardGardner #onderwijs #juf #bereikikhetkind #test #taalwiskunde #woordknap #natuurknap #beeldknap #zelfknap #beweegknap #mensknap #rekenknap #leerling #IQ #intelligentie #theorie

87 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page