• Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Twitter
  • juf Sas

Opnamen jeugdfilm "Storm" in het Markiezenhof Bergen op Zoom


Vrijdagavond 11 maart, op weg naar de Griek Knossos liepen we langs het Markiezenhof. Ik had op FaceBook gelezen dat er filmopnamen zouden zijn van de nieuwe jeugdfilm Storm. De binnenplaatsen van het Markiezenhof fungeerden als decor voor de film. Restaurant La Pucelle werd gebruikt als drukkerij en op de Achterplaats vond de boekverbranding plaats. De poorten van het Markiezenhof zouden dicht zijn maar om 17.45 uur waren ze nog open. Nieuwsgierig als we zijn, moesten we toch even een kijkje nemen. Ze waren bezig om de boekverbranding in scene te zetten en de hoofdrolspeler Davy Gomez werd net begroet door regisseur Dennis Bots (bekend van achtste-groepers huilen niet en oorlogsgeheimen). Leuk om er zo tegen aan te lopen en een beetje de sfeer van de filmset op te snuiven.

V.l.n.r.: Dennis Bots, Angela Schijf, Davy Gomez, Peter van den Begin, Juna de Leeuw en Maarten Heijmans tijdens de castpresentatie van Storm. ©anp

De speelfilm vertelt het verhaal van de 12-jarige Storm, zoon van de drukker Klaas Voeten. Klaas krijgt de opdracht om in het grootste geheim een verboden brief te drukken die de corruptie in de stad moet stoppen. Het veilige leventje van Klaas en zijn zoon komt onder druk te staan. In het grootste geheim wordt de brief gedrukt, Klaas wordt betrapt en gearresteerd. Storm vlucht net op tijd weg, met de originele verboden brief. Hij wordt het middelpunt van een klopjacht, aangezet door de nieuwe inspecteur en zijn soldaten. Storm wordt geholpen door Marieke, een weesmeisje woonachtig in de ondergrondse tunnels van de stad. Samen proberen ze Klaas te redden van de doodstraf. De film is vanaf voorjaar 2017 te zien in de bioscoop in Nederland en België.

#jeugdfilm #cast #storm #Markiezenhof #DennisBots #DavyGomez #AngelaSchijf #boekverbranding #Storm #drukker #KlaasVoeten #BergenopZoom #Knossos #filmset #film #decor #foto

63 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven