google.com, pub-4822511269067515, DIRECT, f08c47fec0942fa0
top of page
  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Twitter
  • Foto van schrijverjuf Sas

Blubbr.tv met allerlei fragmenten van YouTube een quiz maken


Blubbr is een tool waarmee je met Youtube-filmpjes snel en handig een quiz kunt maken. Je krijgt eerst een stukje uit een filmpje te zien (max. 20 seconden) en daarna 4 keuzemogelijkheden. De quiz gaat op tijd. Er zijn 3 hulplijnen zoals 50/50 en hulp vragen via facebook en twitter. De laatste twee hulplijnen lijkt me gezien de tijd erg moeilijk. Als je een antwoord aangeklikt hebt, zie je meteen of het goed of fout was. Werken met Blubbr is eenvoudig. Je kan met een Twitter of Facebook-account inloggen en kiezen voor create. Na het invoeren van een titel voor je quiz kan je aan de slag. Je zoekt een YouTube filmpje en dan krijg je dit scherm te zien.

Verzin een vraag, selecteer het fragment erbij en als je add question drukt ga je naar vraag 2. Je kan dan linksbovenin een nieuw filmpje toevoegen en dan op view klikken. Dan verschijnt er het nieuwe fimpje in de editor. Ik heb het zelf getest en het werkt makkelijk. Je hebt eigenlijk zo een quiz in elkaar gezet. Ik heb snel een prentenboekenquiz gemaakt. Ben benieuwd of jij de antwoorden op de 5 vragen weet.

Ga naar de quiz: https://www.blubbr.tv/game/index.php?game_id=83536&org=3#sthash.Y4xtA8Bt.dpuf

Blubbr een leuke tool voor het onderwijs en de Bibliotheek op school maar ook voor een voetbalverening om snel een voetbalquiz te maken en op de website te plaatsen. Ik zie genoeg mogelijkheden.

#mediawijsheid #quiz #interactief #youtube #onderwijs #dBos #debibliotheekopschool #Blubbr #online #mediacoach #tipvanjufSas

887 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page