• Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Twitter
  • juf Sas

Cursus Voorleescoördinator BoekStart in de kinderopvang


De maandagmorgen begon goed, ik mocht weer cursus geven. Dit maal in de nieuwe cursusruimte van Bibliotheek Goes. Altijd erg fijn om te doen. De groep cursisten bestond uit 8 pedagogisch medewerkers van Kibeo en 3 van Prokino. Een cursus (bestaande uit 4 ochtenden) waarin de pedagogisch medewerkers opgeleid worden tot voorleescoördinator van hun vestiging. Verantwoordelijk worden voor het voorleesbeleid door het schrijven van een leesplan, hun collega's hierin meenemend. Extra aandacht voor de (digitale) ouderbetrokkenheid en ze gaan echt aan de slag met het inrichten van een nieuwe leeshoek met nieuwe (digitale) collectie en apps. We startten om 9.00 uur, het vloog om en was zo 12.00 uur. Aan het eind van de ochtend de evaluatie van de eerste cursusochtend in 1 zin en dat werd eigenlijk bij iedereen samengevat dat ze enthousiast zijn om aan de slag te gaan. Een enthousiaste groep, we gaan ervoor!

Deze cursus wordt mogelijk gemaakt door landelijke subsidie van Kunst van Lezen, waarvan BoekStart een onderdeel is. Bekijk ook meer filmpjes van eerder gegeven cursussen.

#BoekStart #BoekStartindekinderopvang #cursus #cursusleider #BibliotheekOosterschelde #BibliotheekGoes #Bibliotheek #boeken #voorlezen #leesplezier #voorleesplezier #tips #inspireren #iMovie #trailer #KunstvanLezen #leesplan #voorleesplan #boekencollectie #apps #ipad #iPad #cursusruimte #Kibeo #Prokino #ouderbetrokkenheid #kinderopvang #pedagogischmedewerkers #certificaat #evaluatie

15 weergaven0 opmerkingen