google.com, pub-4822511269067515, DIRECT, f08c47fec0942fa0
top of page
  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Twitter
  • Foto van schrijverjuf Sas

Uur van de wolf, Boudewijn de Groot "Kom nader"


Op eerste kerstdag werd de documentaire "Kom nader" over Boudewijn de Groot uitgezonden. Boudewijn de Groot is zeventig geworden. Bij het laatste optreden van zijn tournee kondigt hij aan dat hij nooit meer de hits wil spelen waar hij beroemd mee werd. Een streep onder het verleden, zoals hij die in zijn leven vaker zette. Regisseur Suzanne Raes volgt in Kom nader Boudewijn de Groot in het jaar na dit optreden en zoekt met hem, zijn vrienden en kinderen naar een rode draad in een leven vol breukvlakken.

Bekijk hier de hele de documentaire (klik op documentaire, dat is de link)

Rode draad tijdens deze documentaire is het lied anamorfose (Een anamorfose is een vertekende afbeelding, die er slechts gezien vanuit een bepaalde hoek of onder bepaalde optischevoorwaarden realistisch uitziet), het lied voor zijn vader.

Anamorfose

Boudewijn de Groot blijf niet verborgen in de spiegel van de tijd kom nader ik ben het zicht op wie je was die jaren kwijt kom nader aarzel niet kom nader wie gevangen zit weet van geen horizon maar wie gestorven is weet van geen ketens kom nader in dit huis met zwarte trappen naar waar geen kamer zich bevindt waar ik op de zolder van mijn jeugd nog altijd ronddwaal als een kind geef jij niet thuis het zijn de straten van de stad waarin jij wel een kamer had geen eigen huis ik kijk en luister in de stilte van de tijd kom nader vaag en vervormd in je verborgenheid kom nader aarzel niet kom nader er staat niet wie er staat, zeg jij maar wat ik hoor is: help me vergeten kom nader alles is anders dan ik ooit dacht terwijl de stem waarop ik wacht zich schuilhoudt in de schemer wat ik zie en hoor is steeds iets anders dan wat ik eens verloor is dit de aarde of de hemel het beeld verspringt de stem vervormt wat blijft is altijd weer het kader sta niet verborgen in de schaduw van de tijd kom nader aarzel niet kom nader je was mijn vader

Dit nummer is te vinden op Achter glas

#BoudewijndeGroot #anamorfose #uurvandewolf #documentaire #tipvanjufSas #zanger #bijzonder

83 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page