• Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Twitter
  • juf Sas

We want plates, we willen borden


Grappige column van Silvia Witteman in Linda van januari 2016 over het servies in restaurants of liever gezegd de rare manieren om eten te presenteren. Ik citeer Silvia: "Ja, de eerste keer dat ik frites kreeg voortgezet in een porseleinen puntzak vond ik best grappig. De eerste keer dat ik bitterballen kreeg in een frituurmandje ook. Maar toen kwam sla in een bierpul. Het gebakken visje op een schilferig stuk leisteen. De groente in een minivergiet. Stoofvlees in een kruiwagentje. Het toetje in een zinken badkuipje. Of in een klein boodschappenwagentje. Of op een schilderspalet. Het ging van kwaad tot erger. Stokbrood in een handtasje. Taart op een boomstronk. Kaasmacaroni in een mok. Crème Brûlée in een bloempot. Gebraden kip in een houten kratje. Wijn in een gieter. Chicken wings in een leeg conservenblik."

Silvia verwijst naar de website wewantplates.com en daar heb ik eens op gekeken. Ik lachte me slap. Wat een gekke ideeën en ach ik geloof niet dat het eten er beter op wordt. Ik ben het helemaal met Sivia eens. Niks geen schoen, boomstronk, klomp, weegschaal, schedel,tennisrackets, glas, clipboard, koraal, nummerbord of vrachtwagen. We willen een gewoon bord, het liefst wit, eventueel roomwit.

#restaurant #borden #SilviaWitteman #column #Linda #grappig #wewantplatescom #wewantplates #wewillenborden #witteborden #wit

27 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven