• Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Twitter
  • juf Sas

Het Johari raam, 360° feedback en de app Core Quality


Met onze afdeling OPD (Ontwikkeling Producten en Diensten) van Bibliotheek Oosterschelde zijn we gestart met 360° feedback. Eerst hebben we alle drie het Johari raam ingevuld en daarna hebben we een datum gepland om het te bespreken. Valkuil bij zo'n bespreking is dat het oppervlakkig blijft en niet tot de kern komt. Al zoekende naar een goede manier om te oefenen met 360° feedback, vond ik de betaalde app (€4,99) Core Quality.

Alle 512 kwaliteiten, valkuilen, uitdagingen en allergieën staan erin, zowel in het Nederlands als Engels. Het was even zoeken om de app op het Nederlands te zetten maar dat kan bij de algemene instellingen van je iPad of iPhone en dan scrollen naar de app en daar kan je de taal veranderen.

De app bezit ook een module Dagelijkse Reflectie waarin je kunt reflecteren op iets dat je die dag hebt meegemaakt en waarin de app zoekt naar mogelijke verbanden met de door jou eerder gemaakte en opgeslagen kernkwadranten.

Aan de hand van de app en de vragen die gesteld worden, konden we het kernkwadrant voor elkaar aanvullen. Als je alle vragen hebt ingevuld, krijg je een goede reflectie op jezelf. Jouw kwaliteiten, valkuilen, allergieën en nieuwe uitdagingen komen met 4 woorden naar boven. Ik weet nu precies waar ik me bewust van moet zijn/worden.

Voor een rechtstreekse link naar de app in de app store klik hier

#BibliotheekOosterschelde #app #CoreQuality #kernkwadrant #kwaliteit #valkuil #allergie #uitdaging #reflectie #feedback #Johariraam #OPD #360feedback #iPad #iPhone #digitaal #mediawijs