• Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Twitter
  • juf Sas

Gehaakte Zeeuwse Knop kerstbal handmade by @jufsas


Dochter komt op Facebook Zeeuwse Knop kerstballen tegen bij Wit & Zo, een leuk winkeltje aan de Vlasmarkt in Middelburg. Ze vraagt of ik dat ook kan haken. Natuurlijk als Zeeuws "import" meisje is dat een uitdaging voor mij. Op youtube vind ik 2 hele duidelijke filmpjes, van 't Vienger'oetje uit Burgh Haamstede, hoe je een Zeeuwse knop haakt. In 7 toeren heb je een helft. Dus in 14 toeren een hele Zeeuwse knop. Net voor het koken even geprobeerd en ja het is goed te doen en ziet er heel leuk uit. De kreeftsteek was nieuw voor mij maar werd goed uitgelegd in het filmpje. Een grijs pareltje in het midden maakt het helemaal af dus die zal ik nog toevoegen. Elke dag voor etenstijd een Zeeuwse knop haken en de boom is vol. Bij deze kerstbal heb ik heel dun garen gebruikt, ga ook nog een Zeeuwse knop haken met stevig katoen en haaknaald 8, dus het wordt vervolgd.

#haken #creatief #Zeeuwseknop #Zeeland #Zeeuwsmeisje #crochet #pattern #patroon #filmpje #youtube #kerst #christmas #kerstbal #kerstboom #hobby

479 keer bekeken

    ©2020 juf Sas

    google.com, pub-4822511269067515, DIRECT, f08c47fec0942fa0