• Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Twitter
  • juf Sas

BYOT/BYOD samen met Mentimeter wordt lesgeven of een presentatie geven nog leuker


De studieweken van team leesconsulenten zijn maandag begonnen. Bij de start heb ik een paar nieuwe werkvormen geïntroduceerd waaronder mentimeter. Als je lesgeeft of een prestentatie houdt, kun je via mentimeter heel snel feedback krijgen van je leerlingen/publiek. Met BYOT/BYOD (Bring Your Own Technology/Device) kunnen leerlingen hun telefoon, iPad of laptop gebruiken om mee te denken, te stemmen of hun mening te geven. Je bent interactief bezig en ziet meteen de reacties op het scherm/bord. Dit kan bijvoorbeeld met open vragen, multiple choice, in percentages of samen een wordcloud maken. Het blijft hierdoor ook vaker en goed inzetbaar. Het maken van een vraag kost je weinig tijd en het geeft veel terug. Je kan aanvinken of je meerdere keren mag antwoorden op een vraag. Als je dit niet doet kan je maar 1 keer stemmen. Mentimeter is zelfs inzetbaar bij een feestje...maak een wordcloud voor de jarige of wat wens je iemand toe.

Hoe werkt het?

  • maak een vraag in mentimeter

  • schrijf de code op die je krijgt bij deze vraag

  • laat de leerlingen of publiek gaan naar https://govote.at

  • voer de code in en beantwoord de vraag

Om te oefenen de vraag: Wat vind je van de website van Juf Sas

#mentimeter #online #BYOT #BYOD #lesgeven #interactief #digitaa #onderwijs #stemmen #meninggeven #multiplechoice #youtube #mediacoach #leerlingen #Bringyourowntechnology #tipvanjufSas #juf #mediawijs #tip #mediawijsheid #mediavaardig