• Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Twitter
  • juf Sas

Boekquote uit 'Ik kom terug' geschreven door Adriaan van Dis


In tegenstelling tot het boek "Jij zegt het" van Connie Palmen, heb ik dit boek "Ik kom terug" wel in een ruk uitgelezen. Wat een mooi verhaal over zijn relatie met zijn 98-jarige moeder die 3 oorlogen heeft overleefd. Ondanks dat het soms moeilijke, zware verhalen zijn toch vol humor geschreven. Soms moest ik echt hardop lachen. Het taalgebruik en de schrijfwijze van van Dis vind ik heel prettig. Mooie rijke zinnen maar nooit pedant. Dat gevoel heb ik wel bij Palmen, zo erg zelfs dat het me tegen gaat staan, maar totaal niet bij Adriaan van Dis. De liefde maar soms ook de haat, de afschuw en verdriet worden krachtig beschreven. Mooi respectvol maar ook eerlijk. "We stonden tegenover elkaar, mijn moeder en ik." Ze knikte.

Adriaan van Dis vertelt in een interview bij Jeroen Pauw: "Vijfentwintig jaar therapie en je komt overal. Ik heb geleerd in de therapie, je maakt een verhaal dat draaglijk is. Dit boek is een verhaal dat dragelijk is. Je kan beter voort. Het schip hoeft maar 1 graad uit de koers en je komt in een andere haven aan."

#bookquote #boek #lezen #leesplezier #ikkomterug #AdriaanvanDis #Bibliotheek #ebook #Pauw #interview #moeder #boekentip #boekquote

35 weergaven0 opmerkingen