• Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Twitter
  • juf Sas

Markus Selg in de Hallen in Haarlem


Bij ons bezoek aan Haarlem hebben we als eerste museum De Hallen bezocht. Een dependance van het Frans Hals museum maar dan de moderne variant. Een gebouw dat is gemoderniseerd maar veel oude elementen zijn er in terug te vinden. De tentoonstelling Primitive Data van Markus Selg was er te zien. Een onbekende kunstenaar voor ons, maar erg inspirerend.

Op de website van de Hallen wordt de tentoonstelling beschreven:

Wat is de relatie tussen technologie en spiritualiteit? Tussen ziel, geest en materie? Wat is archaïsch en wat is hedendaags? Wat is een ‘echt’ of authentiek beeld en wat is reproductie of imitatie? Dit zijn centrale vragen in het werk van de Duitse kunstenaar Markus Selg. In zijn sculpturen, collages, installaties en films verwerkt Selg voorwerpen en beeldelementen uit verschillende tijdperken en culturen. Zijn werk is nu eens traditioneel en ambachtelijk, dan weer hoogtechnologisch. Hij onderzoekt wat het betekent om in een wereld te leven waarin het gros van de beelden alleen nog maar digitale data zijn, bits en bytes. Dat resulteert in een onvoorstelbaar divers beelduniversum waarvan zowel computergames, scifi-films, voodoo, Bijbelverhalen, panorama’s of traditionele sculpturen uit Benin deel uitmaken.

#museum #deHallen #Haarlem #MarkusSelg #PrimitiveData #digitaal #kunst #art #tentoonstelling #modern #spiritualiteit #tipvanjufSas

16 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven