google.com, pub-4822511269067515, DIRECT, f08c47fec0942fa0
top of page
  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Twitter
  • Foto van schrijverjuf Sas

Angst, de macht en manipulatie van de media


Natuurlijk weet ik het allang, media manipuleert enorm. De realiteit is al jaren ver te zoeken in het nieuws, in kranten, in glossy's met alle bewerkte beelden, op social media. Gisteren las ik dit verhaal en bekeek ik dit filmpje van fotograaf Jimmy Kets over de berichtgeving uit Brussel. Waarom zo ingezoemd dat het lijkt alsof Brussel een spookstad is? Puur mensen bang maken voor deze wereld, bang maken voor elkaar. We worden er ook steeds ontevredener over. Over ons leven, ons uiterlijk, ons bezit. Wat is waarheid en weten we straks nog wie we moeten geloven? Ik wil niet mijn kop in het zand steken maar ik wil niet alleen het negatieve belicht zien en dat is wat media met je doet. Dus nieuws kijk ik al een tijd niet meer en kranten lees ik zelden. Ik blijf op de hoogte wat er in de wereld gebeurt met een kort overzicht op nu.nl Ben ik dan naïef, misschien wel, maar ik voel me er wel prettiger bij.

Bron foto's: http://www.standaard.be/cnt/dmf20151124_01986375

#media #manipuleren #nieuws #kleinleven #naief #negatief #angst #realiteit #nunl #krant #macht

68 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page