google.com, pub-4822511269067515, DIRECT, f08c47fec0942fa0
top of page
  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Twitter
  • Foto van schrijverjuf Sas

Een overnachting in B & B KenauSHome in Haarlem


Haarlem, een mooie gezellige oude stad vol geschiedenis en musea. Leuk om naar toe te gaan en een nachtje te verblijven dus op zoek naar een hotel of B & B. Al zoekende kwam ik terecht bij KenauSHome. Als juf en werkzaam bij de bibliotheek sprak me dit meteen aan. Ik heb vroeger het boek Hasse Simonsdochter van Thea Beckman verslonden. Natuurlijk een geromantiseerd verhaal over Kenau Simonsdochter Hasselaer. In de beschrijving op internet staat: Overnachten bij B&B KenauSHome betekent slapen op de plaats waar eeuwen geleden Haarlems beroemdste vrouw woonde, Kenau Simonsdochter Hasselaer, die tijdens het Beleg van Haarlem heldhaftig strijd leverde tegen de Spanjaarden.

Gelukkig was de B & B nog vrij en konden we woensdag afreizen naar Haarlem. Vanaf het station loop je door het mooie Haarlem in ongeveer 15 minuten naar de B & B, dat vlakbij het Teylers Museum ligt. We werden heel gastvrij ontvangen door Annette en wegwijs gemaakt in de B & B. Door de galerie lopend, vind je de deur naar de B & B. Eerst kom je bij een luxe keuken en dan volgt de kamer met aparte badkamer. De kamer is zeer sfeervol ingericht, modern en licht. Je wordt er blij van. Er is een goede wifi verbinding en je kan je hart ophalen aan de boeken die er staan en je kan zelfs een spelletje spelen, mocht je je vervelen. De badkamer is geweldig. Mooie muren, super schoon en een heerlijke inloopdouche. Het bed sliep heerlijk en bij mooi weer zou je zelfs buiten kunnen zitten of ontbijten. Het was er ontzettend rustig. Je zit niet aan de straatkant en hoort geen stadsgeluiden. In de keuken kan je koffie of thee maken. Er staan allerlei verschillende losse theesoorten om te pakken. Ook is de koelkast gevuld met wijn, rosé, bier en fris.

Donderdagmorgen werd het uitgebreide ontbijt met biologische streekproducten en mooi keramiek van Lilo(dat verderop in de straat te koop is) in de keuken klaargezet. We hebben gezellig de tafel gedekt en heerlijk en op ons gemak gegeten. Kortom Annette en Alexa hebben het prima aangepakt, B & B KenauSHome is een echte aanrader.

#Haarlem #KenauSHome #BB #overnachting #sfeervol #genieten #aanrader #tip #vakantie #stedentrip #kunst #art #AnnetteAlexa #ontbijt #Kenau #KenauSimonsdochterHasselaer #geschiedenis #keramiek #Lilo #Spaarnwouderstraat #tipvanjufSas

79 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page