google.com, pub-4822511269067515, DIRECT, f08c47fec0942fa0
top of page
  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Twitter
  • Foto van schrijverjuf Sas

Opgeruimd volgens de Konmari methode


Het boek "Opgeruimd!" van Marie Kondo heb ik pas uitgelezen. Ik was er in de zomervakantie al in begonnen maar heb hem vorige week uitgelezen. Op zich ben ik vrij netjes en is het niet echt een rommel hier in huis maar toch haalde ik nog best wat goede dingen uit dit boek. In het boek beschrijft Marie Kondo hoe je je huis georganiseerd en opge​ruimd kan houden, maar de achterliggende gedachte is nog veel belangrijker. Zo beschrijft ze de consumptiemaatschappij waarin wij leven, een maatschappij waarin we maar kopen en bewaren. Hierdoor weten we niet meer wat we nou eigenlijk hebben en koesteren we onze spullen niet meer. De KonMari methode bestaat uit twee stappen, weggooien en opbergen. ‘Does it spark joy?’ (in Nederlands ook wel vertaald als ‘geeft mij dit een blij gevoel?’) is de eerste vraag die je jezelf stelt bij alles wat er in je huis staat. Zo ja, dan mag je het houden, mits je het netjes opruimt natuurlijk, zo nee, meteen weggooien. Wees streng voor jezelf, deze eerste stap helpt alleen als je de vraag eerlijk beantwoordt.

De tip in het boek is om met kleding te beginnen. Dat heb ik dus maar meteen gedaan. Alles uit mijn kast gehaald en elke kledingstuk bekeken vanuit de KonMari methode. Na een middagje ruimen, waren er 6 vuilniszakken met spullen waar ik niet meer blij van werd. Gelukkig heb ik er iemand anders erg blij mee kunnen maken. Twee vliegen in één klap.

Verder heb ik de kast opnieuw en logischer ingedeeld én opgevouwen volgens de KonMari methode. Ik ben er blij mee en houd het nu ook netjes. Nu stukje bij beetje pak ik de rest van het huis aan. Verrassend hoeveel dingen je bewaart om het bewaren.

#opruimen #opgeruimd #KonMari #MarieKondo #boek #boekentip #wonen #kleding

63 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page