• Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Twitter
  • juf Sas

Maria Magdalena en Les éléments in Vézelay


Soms overkomt je iets en voelt het als een cadeautje. Dit laatste was het geval toen we deze zomer in Vézelay waren. Vézelay (507 inwoners) is vooral bekend als bedevaartsoord en om zijn abdijkerk, de basiliek van Vézelay, Sainte Marie Madeleine, een bouwwerk uit de 11e eeuw. Wat een geschiedenis ligt er in dit plaatsje. De abdijkerk werd een begeerde laatste pleister- en verzamelplaats voordat de lange tocht naar Santiago de Compostella werd gestart.

Het is een behoorlijk toeristisch plaatsje maar wat een mooie kerk. Natuurlijk moest er een kaarsje worden aangestoken bij het beeld (en de beenderen) van Maria Magdalena. Zij is voor mij een heel belangrijk bijbelfiguur, zeker na het lezen van het boek "Volgens Maria Magdalena" van Marianne Frediksson. Maar het mooiste was deze middag het gezang van Les éléments toen we de kerk binnen kwamen. Er begon precies die dag een muziekfestival in Vézelay en er was een repetitie gaande van het koor Les élément olv Joel Suhubiette. Wat klonk dat prachtig in dit bijzondere gebouw met zoveel geschiedenis. Kippenvel, echt een cadeautje!

#Frankrijk #LaMortaise #LesElements #meditatie #koor #zang #kerk #vakantie #MarianneFredriksson #MariaMagdalena #Mortaise #kippenvel #ontroering

8 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven