google.com, pub-4822511269067515, DIRECT, f08c47fec0942fa0
top of page
  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Twitter
  • Foto van schrijverjuf Sas

De Fundatie Zwolle, tentoonstelling van Jan Cremer


Onze eerste vakantiedag vertrokken we naar Zwolle. Een bezoek aan Rob en Gertrude (zwager en schoonzus) die daar wonen. Natuurlijk werd er koffie gedronken, bijgekletst, lekker buiten geluncht maar ook een bezoek aan de Fundatie stond op het programma. De tentoonstelling van Jan Cremer verrastte me. Ik kende Jan Cremer natuurlijk wel als de patserige Amsterdamse schrijver van het boek "ik, Jan Cremer". Overigens nooit gelezen, dat boek. Maar Jan Cremer is in de eerste plaast schilder en dan pas schrijver. Schilderijen van hem kende ik niet. Vooral van zijn laatste periode was ik gecharmeerd. De schilderijen zijn wild geschilderd en hebben mooie kleuren. Alles bij elkaar van 1954 tot 2014 maakt het een mooi geheel. Tot 23 augustus nog te bezoeken.

#DeFundatie #JanCremer #Zwolle #museum #art #kunst #Amsterdam #tentoonstelling

14 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page