google.com, pub-4822511269067515, DIRECT, f08c47fec0942fa0
top of page
  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Twitter
  • Foto van schrijverjuf Sas

Een dagje Den Haag, het fotomuseum en het gemeentemuseum


Niet echt warm en af en toe een bui, echt musea weer, dus op naar Den Haag. Deze twee musea staan al een tijdje op ons lijstje om te bezoeken. Het laatste weekend dat Anton Corbijn 1-2-3-4 nog te zien is in het fotomuseum dus volop genoten van de portretten van de muzikanten. Ook apart was het om een deken om je heen te slaan en een zaklamp mee te nemen en in "a wish in return" te stappen van Mark van Overeem.

Na het fotomuseum maakten we de oversteek naar het gemeentemuseum. Wat een mooi gebouw, ontworpen door Berlage, het gebouw is al een museum op zich.

Na een lekker broodje en koffie, begonnen we met "woest". Mooie en aparte stukken zitten bij deze zomer expo, ook leuk dat je het kunstwerk, mocht je willen, kan aanschaffen. Mijn favoriet was de foto Watervalman van Will Gorissen en het huis van Mr. Wallace van Mariken Tönis.

Woest achter ons gelaten en door naar Holland op z'n mooist. Even schakelen. Heel veel kunstwerken van de Haagse School. Wat mooi en wat knap hoe die oude meesters (Maris, Mauve, Weisenbruch, Tholen) die luchten, bomen, vergezichten schilderden en apart licht op het doek kregen.

Dit was nog maar de eerste verdieping. De begane grond moest nog bekeken worden. "Op reis met de Haagse school" speciaal voor kinderen getekend door Charlotte Dematons kon ik niet over slaan. Leuk gedaan om kinderen erbij te betrekken.

En natuurlijk kon de Stijl niet overgeslagen worden. waaronder de eerste schilderijen van Mondriaan, maar ook Hazar en v.d. Lecq. Ook bijzonder was de zaal van Remy Jungermans.

Daarnaast nog zulke mooie werken gezien, een mooie van Gogh, etsen, de huizen van Bertus Jonkers, een vissenjurk, deprimerende zaal met werken van Francis Bacon, waar ik op de rode knop durfde te drukken. En het portret van Edith van Egon Schiele.

De afsluiting was een korte wandeling door de tuin om nog een keer goed naar het gebouw te kijken. Wat een mooi museum, het was echt genieten en echt we komen nog eens terug.

#DenHaag #gemeentemuseum #fotomuseum #foto #AntonCorbijn #EgonSchiele #Woest #Hollandopznmooist #tentoonstelling #CharlotteDematons #HaagseSchool #DeStijl #Mondriaan #art #kunst #MarikenTönis #WillGorissen #Berlage #musea #museum #genieten #vakantie #MarkvanOvereem #expo #zomer #BartvanderLecq #Hazar #RemyJungermans #museumjaarkaart #tipvanjufSas

26 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page