google.com, pub-4822511269067515, DIRECT, f08c47fec0942fa0
top of page
  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Twitter
  • Foto van schrijverjuf Sas

Kleur in het kwadraat in de Pont Tilburg


Zondag 26 juli, een regenachtige zondag, zijn we naar Tilburg gereden om het museum de Pont te bezoeken. De tentoonstelling Kleur in het kwadraa, daar wilden we graag heen. Vorig jaar voor het eerst de Pont bezocht en daar werd ik fan van Bill Viola én van het museum. Het museum is gevestigd in een voormalige wolspinnerij en is verbouwd tot een ruimte waar de kunst heel mooi tot haar recht komt. De monumentale oude fabriek met de grote, lichte zaal en de intieme 'wolhokken' vormt een prachtige omgeving. De tentoonstelling Kleur in het kwadraat bestaat uit kunstwerken van James Turell en heel veel verschillende Amish Quilts. Een combinatie die je niet zo snel zou maken maar zo bij elkaar hangend in de Pont wordt het een bijzonder geheel. James Turrell gebruikt geen symbolen, maar gaat uit van het feitelijke licht. Zijn werk is een poging om het licht zo gestalte te geven dat het bij de individuele kijker ervaringen opwekt die het puur zintuiglijke overstijgen. bekijk het filmpje om te zien hoe Turrell te werk gaat. 'n Aparte ervaring!

#depont #tilburg #museum #tentoonstelling #Turrell #licht #perceptie #art #tipvanjufSas

21 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page