• Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Twitter
  • juf Sas

Boekquote uit 'Het leek stiller dan het was' geschreven door Eva Kelder


Deze bookquote komt uit de debuutroman van Eva Kelder. Een vlot lezend boek over het meisje Seije, dat opgroeit met haar alleenstaande moeder Fenna op het eiland Vlieland. Seije denkt dat ze de buurman heeft vermoord. Deze gebeurtenis speelt door in haar verdere leven op Vlie, als ze gaat studeren in Edinburgh en bij haar promotieonderzoek in New York. Het boek begint met een gedicht van de Schotse dichter Robert Burns

O wad some pow'r the giftie gie us To see oursels as others see us It wad frae monie a blunder free us An'foolish notion What airs in dress an'gait wad lea'e us An' ev'n Devotion Oh, that God would give us the very smallest of gifts To be able to see ourselves as others see us It would save us from many mistakes And foolish thoughts We would change the way we look and gesture And to how and what we apply our time and attention

Robert Burns (Schotse Dichter 1759-1796)

Dit gedicht is de rode draad van het boek. Eva Kelder pleit ook met dit boek om wat minder ons best te doen en minder te geloven in het maakbaarheidsideaal waar we ons nu aan vastklampen. Een mooi debuut.

#debuut #EvaKelder #schrijfster #bookquote #boek #leesplezier #gedicht #RobertBurns #youtube #whyilovethisbook #moraal #boekentip #boekquote #boekentipvanjufSas