• Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Twitter
  • juf Sas

Een nieuwe voortuin, het proces


Hadden we een lelijke voortuin, nee niet echt. Was hij praktisch, nee ook niet. We wonen nu 10 jaar in dit huis. Toen we verhuisden hebben we de tuin opgehoogd, het stukje gras eruit gehaald en betegeld en het zo gelaten. Stuk voor stuk maken we in de jaren dat we er wonen er ons eigen huis van. Nu was de voortuin aan de beurt. De tegels die erin lagen waren erg besmetelijk en het was een hels karwei om ze elk jaar schoon te spuiten. De heggen waren erg onhandig en het binnentuintje werd nooit gebruikt. Toen ik op FB Johan Moerland(een oude bekende uit Stavenisse) tegen kwam, hebben we hem gevraagd om eens te kijken of hij wat van onze tuin kon maken. Na een gespek over onze wensen (grote grijze tegels, praktisch, niet veel onderhoud, bij het huis passend en plaats voor 2 auto's) maakte hij een prima tekening en prijsopgave. Al heel snel kon hij aan de klus beginnen. Het werden hele warme dagen en gestaag vorderde de tuin.

Na de hele warme dagen, volgden hele natte dagen en drukke dagen dus het inrichten van de bakken bleef even liggen. Het onkruid groeide al aardig en toen ik van de week langs Poortvliet reed, zag ik het bord tuincentrum De Bonte. Daar een kijkje gaan nemen en algauw had ik het idee voor de bakken bij elkaar. Netjes werd de eerste lading thuisgebracht, wat een service, maar de bakken bleken toch groter dan in mijn gedachten dus 's middags nog wat planten besteld en erbij gehaald. Nu is de tuin echt af en wat zijn we er blij mee. Hij lijkt een stuk groter, opgeruimder en is heel praktisch. Onze auto's passen er prima in en met de planten en bloemen erin is het een strakke tuin maar toch fleurig. We gaan er erg van genieten!

#tuin #verbouwing #genieten #proces #JohanMoerland #stavenisse #DeBonte #blij #zomer #metamorfose

49 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven