• Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Twitter
  • juf Sas

Wees jezelf dat past het beste bij je


thumb_IMG_5568_1024.jpg

Rubens, de schilder, beeldde de vrouw op zijn schilderijen af zoals we over het algemeen zijn. Vrouwen hebben rondingen. Helaas wordt de laatste twee decennia het modebeeld bepaald door vrouwen zonder rondingen. Helaas spiegelen vrouwen zich aan de glossy's en aangezien de glossy's ons ook nog eens flink bedonderen door foto's nog eens extra te photoshoppen, spiegelen we ons aan een ideaalbeeld dat geen werkelijkheid is. We houden onszelf enorm voor de gek en worden er ook ongelukkig van. Allerlei diëten, afvallen en dan weer meer aankomen. Allemaal het gevolg van ontevredenheid.

Gelukkig zie je steeds meer plussize modellen (het woord alleen al, plussize....het zou volgens mij normalsize moeten zijn) terugkomen in de media. Dove heeft een aantal jaar geleden een mooie stap gezet in de goede richting. Het filmpje en de tekst "No wonder our perception of beauty is distorted" zegt genoeg. Victoria Janashvili heeft een art book gemaakt met de naam curves. Vrouwen met rondingen, ik vind ze mooi. Ik houd van Hilda het pin up model van Duane Bryers maar ik houd vooral van vrouwen die trots zijn op hun lichaam. Mager, dun, rondingen, klein of groot het maakt niet uit. Wees jezelf dat past het beste bij je. De schaamte voorbij en lak aan al die voorgeschreven schoonheidsidealen.

#weesjezelf #curves #hilda #pinup #dove #Rubens #lichaam #trots #rondingen #wijsheid #tevreden #diëten #VictoriaJanashvili

9 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

    ©2021 juf Sas

    google.com, pub-4822511269067515, DIRECT, f08c47fec0942fa0