• Instagram
 • Facebook
 • YouTube
 • Pinterest
 • Twitter
 • juf Sas

Aardbeien monchou taart met bastogne bodem, een lekkere zomertaart


Elke keer een appeltaart wordt ook zo afgezaagd en soms moet je gewoon iets nieuws uitproberen. Vandaag was dat de aardbeien monchou taart met geraspte witte chocolade. Je hebt voor deze taart geen oven nodig.

Wat heb je nodig:
 • 100 g boter

 • een pak Bastogne/kandijkoeken

 • 500 g MonChou (verse roomkaas) dus 5 pakjes

 • een pot lemon curd (320 gram, verkrijgbaar bij AH

 • 500 g aardbeien

 • een reep witte chocolade

 • keukenmachine

 • bakpapier

 • springvorm

Bodem:

Smelt de boter in een steelpan. Doe de pak koekjes in de keukenmachine en maal de koekjes fijn. Als de koekjes fijn zijn, schenk je voorzichtig de gesmolten boter erbij en laat de machine nog even malen. Pak ondertussen de springvorm en bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Verdeel het koekmengsel gelijkmatig over de bodem en druk het aan met de bolle kant van een lepel.

Vulling:

Maak de kom van de keukenmachine schoon en meng de 5 pakjes monchou en de pot lemon curd in de keukenmachine. Blijf mengen tot er een glad mengsel ontstaat. Verdeel de vulling netjes over de koekjesbodem. Zet minimaal 1 uur in de koelkast om op te stijven. Verwijder ondertussen de kroontjes van de aardbeien en snijd de aardbeien in kwarten, bij kleine aardbeien door de helft. Verdeel de aardbeien over de taart en verwijder de springvorm. Rasp de witte chocolade erover.

Je kan de taart ook een dag van te voren maken en pas op de dag zelf de aardbeien en chocholade toevoegen.

Snel klaar en heerlijk fris, eet smakelijk!

#taart #recept #zomer #bakken #jarig #verjaardag #feest #familie #genieten #eten #tipvanjufSas

741 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven