google.com, pub-4822511269067515, DIRECT, f08c47fec0942fa0
top of page
  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Twitter
  • Foto van schrijverjuf Sas

De boeken van Vonne van der Meer #boekentip


Ze blijft mijn favoriete schrijfster, Vonne van der Meer. Bijna al haar boeken heb ik gelezen. De liefde voor haar boeken werd aangewakkerd door het boek Eilandgasten (1999). Een roman over het vakantiehuisje Duinroos (Vlieland) en de vakantiegangers die daar verbleven. Korte verhalen maar toch 1 verhaal. Hier werd mijn liefde voor de waddeneilanden gewekt. Het duurde nog lang voordat ik echt een waddeneiland bezocht en inderdaad het is daar heerlijk. In 2012 heb ik een lezing van haar bijgewoond in Kapelle. Een hele vriendelijke rustige vrouw, precies zoals ik me haar had voorgesteld.

Het boek "ik verbind u door" heeft denk ik de meeste indruk op me gemaakt. Ik denk er vaak nog aan terug. Irritaties tussen een man en een vrouw 's ochtends in bed is het uitgangspunt van dit boek. Wat doet dit met de persoon en zijn omstanders. Waarom is het toch zo moeilijk om van de scherf in je hart geen dolk te maken? Haar boeken zetten je altijd aan het denken. Ze lezen makkelijk, net genoeg woorden, de hoofdpersonen worden een deel van jou en smaken altijd naar meer.

#schrijver #VonnevanderMeer #boeken #leesplezier #boek #bibliotheek #boekentip

22 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page