• Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Twitter
  • juf Sas

Biefstuk bij Café Loetje, Amsterdam


Een echte vleesliefhebber ben ik niet. Biefstuk bak ik zelden. Ik heb er de gave niet voor denk ik. Bij mij wordt de biefstuk en soort taaie schoenzool en dat is toch wel zonde van het vlees. Tijdens ons verblijf in Amsterdam heb ik echt de lekkerste biefstuk ooit gegeten en wel bij Loetje. Na ons bezoek aan het Rijksmuseum zijn we naar Loetje gelopen. Het was lunchtijd en Loetje zat aardig vol maar er was nog een plekje. Een Brugse Zot en een ossenhaasbiefstuk met wit brood om te soppen. Uit meer bestond onze lunch niet maar het was goddelijk. Wat een mals vlees, wat een heerlijke jus. Dus ben je een keer in Amsterdam, ga naar Loetje.

Bij AH Allerhande vond ik tips van Loetje om een ossenhaasbiefstuk te bakken, wie weet ga ik toch weer eens proberen:

Bereidingstip:

Tip van Loetje: 'Gebruik een pan met een dunne bodem, die goed heet wordt. En als je maar een of twee biefstukjes wilt bakken, gebruik dan een kleinere pan. Die wordt sneller en beter warm en je hebt minder margarine nodig.'

Bereidingstip:

Tip van Loetje: 'Wij bakken de biefstuk in margarine, liefst Blue Band. Die bevat niet zo veel water en geeft een mooiere, bruine jus. De pan spoelen we af met koud water en drogen we met keukenpapier. Niks geen afwasmiddel.'

Combinatietip:

Serveer de biefstuk met frites en een simpele salade met mosterddressing; of gewoon met een verse witte boterham om in de jus te dopen

Het geheim van de allerbeste en de allerlekkerste biefstuk? 'Concentratie en timing,' antwoordt Jaap Klinkhamer. Hij wordt aangevuld door vader Loetje: 'En talent. Net als met ieder vak moet je hier ook gewoon aanleg voor hebben. Ook belangrijk: als de boter is uitgeschuimd en de biefstuk de pan in gaat, moet je zorgen dat je het vlees blijft bewegen. Voortdurend draaien is de enige manier om het vlees aan beide kanten mooi bruin te krijgen.'

#Biefstuk #Loetje #Amsterdam #genieten #eten #bereiden #brugsezot #lunch #tipvanjufSas