google.com, pub-4822511269067515, DIRECT, f08c47fec0942fa0
top of page
  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Twitter
  • Foto van schrijverjuf Sas

Anne Sophie Mutter in het Concertgebouw Amsterdam


Jeroen had het nog steeds op zijn bucket list staan, een bezoek aan het concert gebouw in Amsterdam. Woensdag 4 maart was het dan zover. We hadden kaartjes én Anne Sophie Mutter trad op. De beste violist ter wereld wordt ze wel genoemd. De met prijzen en onderscheidingen overladen Duitse Anne-Sophie Mutter werd als dertienjarig meisje ontdekt door Herbert von Karajan. Het Concertgebouworkest gaat op tournee met deze violiste en gastdirigent Andris Nelsons. Mutter en het orkest vertolkten het Vioolconcert van Sibelius. Vurige muziek vol dramatische wendingen. Het was mooi, er was lang applaus en Anne Sophie gaf zelfs nog een toegift.

Na de pauze speelde het orkest Sjostakovitsj’ Tiende symfonie. Deze symfonie was het eerste levensteken van de getergde Russische componist na de dood van Stalin. De woede over de onmenselijke onderdrukking spat van de partituur af, maar er klinkt ook hoop door in de muziek. Het angstaanjagende tweede deel wordt beschouwd als een karikaturaal portret van Stalin. In het derde en laatste deel wint de componist het uiteindelijk van de dictator. Hoewel we niet echt ideale plaatsen hadden, wel de gezichtsuitdrukkingen van de dirigent helemaal konden volgen, was het geweldig om mee te maken.

Schrijver Peter Buwalda (van Bonita Avenue) over Sjostakovitsj Symfonie nummer 10

#muziek #bucketlist #genieten #ontspanning #Amsterdam #vakantie #klassiekemuziek #klassiek #concertgebouw

21 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page