• Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Twitter
  • juf Sas

(Voor)lezen, leren en gamen


Lezen is belangrijk maar lezen moet ook leuk zijn. Steeds meer zie je dat schrijvers en uitgevers het lezen koppelen aan iets extra's. "Daan in de ruimte" van Fiona Rempt, uitgever Kluitman is ook zo'n (voor)leesboek. Bij dit boek hoort een app. Als je die hebt gedownload (op je tablet of smartphone) kun je de pagina's in het boek scannen met je iPad of telefoon en komt Daan in 3D tot leven boven het boek. Dit is augmented reality.

Als Daan voor zijn verjaardag een astronautenpak krijgt, vraagt hij aan zijn vader om ook een raket te bouwen. Dat kan papa niet, maar hij neemt hem wel mee naar het ruimtevaartmuseum. Er is van alles te zien, maar het mooiste vindt Daan dat hij in een echte raket mag. Daar ontmoet hij aap Ham, een van de eerste astrobeesten. Samen met Ham beleeft Daan een avontuur dat je bijna niet kunt geloven. Daan vertelt ook dingen en laat het ook zien. Hij legt bv het zonnestelsel uit. Ook zit er een spelletje bij, je moet de meteorieten raken en die ontploffen. Lezen, leren, spelen en mediawijsheid in één, zo wordt lezen nog leuker!

#voorlezen #lezen #boek #Daan #augmentedreality #mediawijsheid #spelen #leren #gamen #app #iPad #mediacoach #iPhone

13 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergev