• Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Twitter
  • juf Sas

De woongroep, Franca Treur


Na een aantal maanden worstelen door het boek 1Q84 van Haruki Murakami (sorry Kees), kon ik deze vakantie met een nieuw boek beginnen. Ik was erg benieuwd naar De woongroep van Franca Treur. Haar debuut "Dorsvloer vol confetti" vond ik erg fragmentarisch, een aantal korte verhalen in één boek. De woongroep heb ik in een paar dagen uit gelezen. Ik had er tijd voor en het leest erg vlot en makkelijk. Je zit gauw in het verhaal van Elenoor. Je maakt haar worsteling mee en snapt haar keuzes en haar vragen. Het is ook vaak herkenbaar en lachwekkend. Vooral de scene dat Elenoor het zat is met de fietsen bij het huis, vond ik erg grappig. Ik zag haar al als een bezetene sjorren met die fietsen.

Vannacht heb ik het boek uitgelezen. Heerlijk midden in de nacht, als bijna iedereen slaapt, de laatste bladzijden van het boek lezen. Toen het uit was, kon ik niet meteen in slaap komen en vroeg me af of het eind niet erg makkelijk was. Maar het klopt, zo gaat het dus, iedereen doet dit op een dag. Al met al heb ik genoten van het verhaal en de personages. En het citaat waar het boek mee begint vind ik een mooie om mee te nemen.

"Een tiende van de mensheid zal recht op een persoonlijkheid hebben en onbeperkt autoriteit uitoefenen over de andere negen tienden. Die zullen hun persoonlijkheid verliezen en als kudde worden; gedwongen tot passieve gehoorzaamheid zullen ze teruggevoerd naar de eerste onschuld en zogezegd naar het oorspronkelijke paradijs, waar ze overigens wel zullen moeten werken."

-Citaat uit Boze geesten van Fjodor Dostojevski zoals Elenoor het aantrof in De mens in opstand van Albert Camus

En nu kan ik aan het boekenweekgeschenk beginnen "De zomer hou je ook niet tegen" van Dimitri Verhulst.

#boek #tip #boekenweek #francatreur #geluk #genieten #leesplezier #lezen #levenswijsheid #bibliotheek #abonnement #leven #liefde #voorlezen #Amsterdam #boekentip

13 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven