• Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Twitter
  • juf Sas

Het Tassenmuseum Hendrikje Amsterdam


Een voordeel van een museumkaart is dat je ook wel eens een museum binnen wandelt waar je anders niet zo gauw naar binnen zou zijn gegaan. Op onze wandeling langs de grachten zag ik het bordje Tassenmuseum Hendrikje. Aangezien tassen altijd een goede uitwerking op mij hebben, wilde ik de grootste verzameling tassen (ongeveer 5000) wel eens zelf bekijken. Het museum is gevestigd in een 17e-eeuwse grachtenpanden met twee mooie stijlkamers. Ook deze waren het bekijken waard. Leuk om er achter te komen dat tassen nuttige gebruiksvoorwerpen waren, voor vrouwen én voor mannen. Kleding had nog geen binnenzakken en dus waren tassen en beurzen nodig om geld en andere persoonlijke spullen mee te nemen. Dit veranderde tegen het eind van de 16e eeuw en in 17e eeuw langzaam en werd de tas vooral een vrouwending. Ik vond vooral de grappige tassen zoals bv een plant, schoen, telefoon, bruidstaart leuk om te zien. Van de museumwinkel werd ik erg hebberig maar wetende dat er al heel veel tassen in ons huis liggen, heb ik me ingehouden. Al met al, een leuke verrassing dit tassenmuseum.

#museum #inspiratie #kleding #jufsas #ontspanning #stedentrip #stad #verrast #website #winkelen #tas #Amsterdam #tipvanjufSas #kunst

9 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven