• Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Twitter
  • juf Sas

Rotterdam


– Het stiefkind onder onze groote steden, zei hij. En toch het beste en het fierste. Bent u het niet met me eens?

– Ik vind Amsterdam nòg mooier, zei ze.

– Nee, zei hij, ik niet. Rotterdam vind ik ònze stad. Juist omdat ze niet speciaal Nederlandsch is. Amsterdam is onze nationale stad, Rotterdam onze internationale. Ik voel voor het internationale, daarom voel ik voor deze stad. En dat stempel heeft ze gekregen van de zee, want de zee gaat over de grenzen, de zee is op de wereld de eenige werkelijke cosmopoliet.

Uit Karakter van Bordewijk 1938

Rotterdam, eigenlijk was ik er niet zo weg van maar dat komt denk ik omdat ik vroeger vooral gericht was op de lijnbaan, koopgoot en Zuidplein. Maar Rotterdam is zoveel meer. Vrijdag onze dag in Rotterdam doorgebracht. We hebben een prima verbinding gevonden. Met de auto naar Barendrecht (Ikea), daar de tram pakken (2,34 euro per rit) tot centrum Rotterdam. Ideaal en leuk. Geweldig om in de tram de natte t alweer te horen.

Wat was ons programma, deze vrijdag

-Tram tot Wilhelminaplein

-Lopen naar hotel New York

-koffie en appelgebak

-fotomuseum met de tentoonstelling 175 jaar fotografie in Rotterdam

-museum Rotterdam, echt rotterdammers wat maken we nou?

-lopend over de erasmusbrug naar de maastunnel

-door park bij euromast naar Witte de Withstraat

-hamburger eten bij Ter Marsch & CO

-museum Boymans La la la human steps

-met tram 25 terug naar Barendrecht

Rotterdam, de internationale stad.

#museum #rotterdam #blog #fotograaf #foto #genieten #gezellig #hamburger #hotel #kunst #leven #liefde #lezen #tip