• Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Twitter
  • juf Sas

Boer Boris gaat naar zee, het verhaal van muis


Het prentenboek van het jaar is "Boer Boris gaat naar zee" van Ted van Lieshout en Philip Hopman. Tijdens de Nationale Voorleesdagen in januari stond het boek centraal. Ted en Philip in het dagelijks leven een echtpaar hebben drie kinderen waaronder een zoon, Boris. Boris heeft centraal gestaan voor deze reeks prentenboeken rondom boer Boris omdat hij altijd zei dat hij boer wilde worden. Het is een heerlijk verhaal met veel herhaling en op rijm geschreven. Prettig om voor te lezen. Mooi bij het boek is om het verhaal van muis in het verhaal te ontdekken. Muis wordt in het boek niet genoemd maar gaat wel degelijk mee op vakantie. Op iedere pagina is muis aanwezig. Soms is het goed zoeken maar hij gaat voorop in de stoet. Bij dit boek is ook een liedje gemaakt. Het liedje blijft in je hoofd hangen, zo gaat Boer Boris de hele dag met je mee.

#boerboris #boekstart #dbos #prentenboek #voorlezen #liedje #muis #boek #leesplezier #leesconsulenten #jufsas #filmpje #taal #verrast

420 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven