• Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Twitter
  • juf Sas

Er bestaan geen rechte lijnen


IMG_2023.JPG

Vrijdag en zaterdag heerlijk naar buiten gegaan en een flinke wandeling gemaakt in de polder. Vrijdag samen met Jeroen en zaterdag alleen met mijn camera. Wat wonen we toch mooi en wat fijn om je dat te beseffen. Om een beetje mijn camera uit te proberen keek ik naar de lijnen in het landschap. Lijnen fascineren mij al heel lang. Op internet vond ik een treffend artikel. Het stukje komt uit Je dagelijkse Om van Madisyn Taylor.

In de natuur en in het leven bestaan geen rechte lijnen.

Als je de vrije natuur intrekt en eens goed om je heen kijkt, zul je zien dat de bomen, de bloemen en zelfs de rotsen een bepaalde stroomlijn hebben: de buiging van de tak die naar de bloesem leidt, de vloeiende daling in een rotsformatie, de knoesten in een boomstam en de vertakkingen van uitlopers.

Net zoals er in de natuur overvloedige bochten, hoeken en knoesten voorkomen, is je leven gevuld met onvoorspelbare kronkels en keerpunten. Terwijl je het idee hebt dat jij je op dit moment misschien op een recht pad bevindt, zal er ongetwijfeld wel weer eens een plotselinge verandering op je weg komen. Je levensreis brengt je niet altijd noodzakelijkerwijs dichterbij je doelen.

In feite doe je soms wel eens een of meer stappen terug of sla je een nieuwe richting in. Omdat het resultaat van je doen en laten nu eenmaal niet is te voorspellen (net zoals het niet te voorspellen is op welke manier een nieuwe bloemknop gestalte gaat krijgen), is het leven zelf de weg naar de wijsheid. Net zoals een pad in de natuur, kan jouw weg een onverwachte wending nemen.

Je wordt wellicht geconfronteerd met vragen als ‘Wie ben ik?’ of ‘Wat is mij het meeste waard?’. Of je krijgt misschien wel het antwoord op deze vragen door je ervaringen van alledag. De weg naar de wijsheid is alleen maar geblokkeerd wanneer je verwacht dat hij in een rechte lijn gaat. Het is heel belangrijk om te onthouden dat plannen en voorspellingen flexibel zouden moeten zijn, omdat ze de neiging hebben te veranderen als je leven ingewikkelder wordt. Daarom is het nodig dat je openstaat voor meerdere, verschillende wegen.

Obstakels, je vermoeidheid, je nieuwsgierigheid of bepaalde omstandigheden kunnen een plotselinge verandering van richting teweeg brengen. Je kunt op een splitsing komen waar je belangrijke beslissingen moet nemen op aanraden van je innerlijke stem. Er zijn zowel lange als korte wegen die soms bochtig en soms recht zijn. Geniet en leer van je avontuur! De schoonheid van de natuur zit vaak in het onverwachte. Geen twee planten of mineralen zijn precies hetzelfde en zelfs de kleinste kiempjes kronkelen gracieus omhoog.

De bochtige weg is vaak de meest interessante. De les die je hieruit leert is dat jij je niet vastklampt aan wat er ‘moet’ gebeuren, en dat je flexibel blijft bij het bewandelen van je eigen pad. Als je besloten hebt bepaalde doelen te bereiken, doe dat dan alsjeblieft, het maakt niet uit hoeveel kronkels je op je pad tegenkomt

#foto #natuur #jufsas #levenswijsheid #filosofie #madisyntaylor #lijnen #ontspanning #schoonheid #rust #stem

12 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven