google.com, pub-4822511269067515, DIRECT, f08c47fec0942fa0
top of page
  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Twitter
  • Foto van schrijverjuf Sas

De Rotterdammert van Mike Boddé


Het blijft een mooi taaltje Rotterdams. De meest poëtische definitie van het Rotterdams komt van Kees Fens, een Amsterdammer. Hij omschreef het Rotterdamse dialect als: "Dat Nederlands waarin woorden niet worden uitgesproken, maar te water worden gelaten".

Een paar voorbeelden:

Ik komp teraan laat zeggen.

Kejje da nie horìh dan? Ik komp gewaun aut Rottejdom.

Azzie val dan leggie

En niet te vergeten de natte ttt. Voort de niet Rotterdammerts onder ons, hierbijt een spoedt-curust Rotterdamst. Mike Boddé legt in zijn theatershow even fijntjes uit hoe je het echte Rotterdams jezelf eigen kunt maken.

Rotterdammers zijn er in 3 categorieën: Wijven, Gasten en Homo’s en dat zijn mietjes. Voor de mannen: “Plakt een T der achter ant, waar het kant”. Voor de vrouwen: “Praat met een natte T”. Dusss… wijven, gozerts en homo’s nu opletten geblazen, klikt op het filmpie, ja toch? Niet dan? toch? Tering, tyfus, takke....

foto bakkie pleur van website


#rotterdam #taal #mikeboddé #cabaret #humor #Rotterdam #Rotterdammert

515 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page