• Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Twitter
  • juf Sas

Beter spellen, elke dag een kleine test


Hoewel ik uit het onderwijs kom en graag lees, twijfel ik vaak over woorden als ik die moet typen. De d en t en de voltooid deelwoorden gaan over het algemeen prima maar hoofdletters, puntjes, een of twee woorden daar ben ik niet zo sterk in. Een fan van dictees ben ik dan ook echt niet. Maar daar kwam ik dus niet onderuit. Bij het Groot Zeeuws Dictee der Nederlandse taal georganisserd door de Rotary Goes/Reimerswaal moest ik wel deelnemen want de opbrengst was voor Bibliotheek Oosterschelde voor de De Boekenhut. Nou het was niet te doen. Nieuwsgierig welke woorden er opgeschreven moesten worden, bekijk hier het dictee van 2013 en dit is het dictee van 2012. Nadat ik twee keer ruim verslagen ben door collega Wim raadde hij me de website beterspellen aan. Eén keer inloggen en elke morgen ligt er een kleine test in je mailbox te wachten. Goed om de dag mee te beginnen. Binnenkort wordt de derde Boekenhut feestelijk geopend in Brede School Het Samenspel in Wolphaartsdijk en ach dan heb ik het er graag voor over om even twee uurtje te zwoegen en te worstelen met de Nederlandse taal.

#dictee #taal #bibliotheek #onderwijs

23 weergaven0 opmerkingen